Ben jij digitaal niet zo vaardig en kan je wat extra hulp gebruiken? Opstart digibank Geetbets

De gemeente Geetbets start vanaf woensdag 20 december 2023 vanaf 14u met haar lokale  DIGIBANK in de gemeentelijke bibliotheek. Ken of ben jij iemand die digitaal niet zo vaardig is en die wat extra digitale hulp of opleiding kan gebruiken? De digibank-medewerkers bieden je oplossingen voor verschillende online problemen. Je krijgt er hulp bij al je digitale vragen: met de computer je cv maken of een opleiding volgen, Tax-on-web invullen, met Smartschool werken, videobellen met je smartphone, een premie online aanvragen, met een app een trein- of busticket betalen en veel meer. Je leert het rustig aan, stap voor stap. In onze digibank helpen ze je gratis en met veel plezier. Zo zorgen ze ervoor dat je online veel meer kunt! Nieuwsgierig?

Bepaalde groepen van mensen in de samenleving lopen een hoger risico op digitale uitsluiting. Deze kloof is aanwezig op verschillende vlakken. Zo hebben mensen niet allemaal een gelijke toegang tot technologie zoals een laptop of internetverbinding. Ook beschikken ze vaak over minder digitale vaardigheden waardoor ze minder gebruik maken van e-dienstverlening.

Ben jij iemand die wat extra digitale hulp kan gebruiken? Kom dan gerust eens naar de digibank in onze bibliotheek in Geetbets, ze is open op woensdag in de namiddag tussen 14u en 17u. Bij de startfase zal het digipunt in de bibliotheek bemand worden door 1 vaste digihelper. Onze  digihelpers hebben opleidingen gekregen rond diverse digitale thema’s en worden hierin ondersteund op maat door LidK. Vrijwilligers die zich willen engageren om ook de rol van digihelper op te nemen, kunnen ook rekenen op de kennis, opleiding en expertise van LidK.